Az elektroporáció egy non-invazív (nem jár semmilyen durva, testbe/érbe hatoló beavatkozással) alternatívája a hagyományos tűs mezoterápiának, így az úgynevezett virtuális mezoterápia vagy tű nélküli mezoterápia egy teljesen fájdalommentes eljárás.

A klasszikus mezoterápiát több mint ötven éve végezik az orvosi gyakorlatban. A kezelés lényege, hogy a megfelelő helyre apró tűszúrásokkal bejuttatott kis mennyiségű hatóanyaggal jelentős pozitív biológiai hatást tudunk elérni a szervezet legkülönfélébb betegségeinek kezelésében. A mezoterápiát az esztétikai bőrgyógyászat és a testkezelés is alkalmazza, de a hatóanyagok bejuttatása itt is ugyanaz volt, vagyis sorozat-tűszúrásos kezelést alkalmaznak manuálisan, vagy gépesítve. A tűs módszer miatt a páciensek egy része visszariadt a kezeléstől, illetve sokan nem engedhették meg a szúrások helyén esetlegesen kialakult kisebb bevérzések felszívódásához szükséges 1-3 napos kényszerpihenőt.

2003-ban drámai felfedezést tett két észak-amerikai orvoskutató (Peter Agree, Roderick Mackinnon), melyért kémiai Nobel-díjban részesültek. Kimutatták a sejtmembránokban a protein és az aquagén csatornákat (aquaporin-2), amelyeket speciálisan modifikált rádiófrekvenciával meg is tudtak nyitni. Így sejtszintű hatóanyag felszívódást hoztak létre nemcsak a hámban, hanem a bőr alatti mély szövetekben is. A technológiánál a mezoterápiára való utalás oka az, hogy a készülék által kibocsátott speciális elektromágneses hullámok - az igen vékony és finom mezoterápiás tű által a bőr szarurétegén (barrier) nyitott szúrcsatornákhoz hasonló - szabad szemmel nem látható, de valós nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. A protein és aquagén csatornák megnyitását elektroporációnak nevezzük. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag (molekulasúlytól függetlenül) egyedülállóan hatékony módon szívódik fel a bőrbe összehasonlítva más felszívódás növelő módszerekkel.

A felfedezés forradalmasította a lokális hatóanyag-bevitelt. Ráadásul nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyógyulási idő. A rádiófrekvenciás hullámok teljesen reverzibilisen "kezelik" a sejtmembránt, károsodást nem idéznek elő, a kezelés után a megnyílt csatornák záródnak, de a bevitt anyagok bent maradnak, és kifejtik sejtszintű hatásukat. Az elektroporációval legyőzhető a hám védekező funkciója, amit a következő mérési eredmények bizonyítanak az egyszerű lokális kezeléssel való összehasonlításban:

600%-kal több hatóanyag a szarurétegben

1200%-kal jobb hatóanyag felszívódás a hámban

4000%-kal több hatóanyag a bőralatti kötőszövetben

Az elektroporáció alkalmazásával kész koktélkeverékek és egyénileg összeállított mezoterápiás koktélok is bevihetőek a bőr mély rétegeibe.

Az eljárás jól alkalmazható az arc, nyak, dekoltázs, kézfej, stb. bőrének fénykárosodása és egyéb problémáinak (hiperpigmentáció, szeborrea, stb...) látványos kezelésére.

Javasolt felhasználás arckezelésnél:
  • Arc feszesítésre
  • UV sugarak, szolárium hatására történő bőr öregedésének megelőzése és kezelése
  • Pigmentfoltok kezelésére
  • Hidratálásra és táplálásra
  • Bőr megújításra
  • Mimikai ráncok feltöltésére
  • Hegek, nyitott pórusok méretének csökkentésére
  • Zsíros bőr faggyútermelésének csökkentésére

A beavatkozást nem végezzük terheseken, epilepsziásokon, pacemakereseknél, súlyos aknés pácienseknél, vírus- vagy bakteriális fertőzések esetén.

További információ és bejelentkezés: 06/1 3183-801, vagy a +36-30/ 900-4207-es telefonszámokon.
Joomla SEF URLs by Artio